Kirjoittaja, ON Venla Sallinen
Lue koko artikkeli:

Konkurssiin voi ajautua myös hiljattain merkittävää voittoa tehnyt yritys

Konkurssiin voi ajautua myös hiljattain merkittävää voittoa tehnyt yritys. Esimerkiksi oheisen uutisen yritys teki toissa hieman vajaat 1,2 miljoonaa euroa voittoa. Urakoitsijan taustat on syytä selvittää tarkasti ennen urakkasopimuksen tekemistä. Aina on parempi ottaa yhteyttä juristiin mieluummin liian ajoissa kuin liian myöhään.

Muistathan meidät asiantuntijanasi konkurssiasioissa!

Muita kirjoitukisa

Konkurssien määrä jatkaa kasvuaan

Toisinaan konkurssi voi iskeä näkyvästi myös yrityksen asiakkaiden arkeen. Oheisen uutisen mukaisesti rakennusalalla konkurssi voi johtaa remontin tai urakan keskeytymiseen siihen asti, kunnes uusi tekijä löydetään. Tämä voi kestää odotettua kauemmin ja aiheuttaa vaikeuksia kohteen loppuunsaattamiseen. Muistathan meidät asiantuntijanasi konkurssiasioissa!

Lue lisää >

Konkurssien määrä edelleen kasvussa

Kesän alkaessa uutisoitiin konkurssien määrän kasvusta. Kyseinen uutinen jäi ymmärrettävästi uutispimentoon ihmisten keskittyessä jo tulevaan kesään. Uutinen oli kuitenkin merkittävä. Tilastokeskuksen mukaan konkurssien määrä lisääntyi tammi-kesäkuussa. Määrä oli yli 20 % enemmän kuin vuotta aiemmin samaan aikaan. Yhteensä yrityksiä asetettiin konkurssiin alkuvuodesta 1325 kappaletta. Konkurssien määrä on muutenkin jyrkässä kasvussa, vaikka katsantoajaksi määriteltäisiin pidempikin aika. Tämä on huolestuttavaa. Normaalisti yritystä ei aseteta konkurssiin heti ongelmien ilmettyä. Yritystä yritetään pelastaa normaalisti loppuun saakka. Ottaen huomioon, että koronan jälkeen, ja ennen inflaation nousua, on eletty suhteellisen hyvää talouden aikaa, on konkurssien määrän kasvu jopa hieman yllättävää. Syitä on varmasti monia. Korona on vienyt yritysten puskurit selvitä vaikeista ajoista ja nyt korkealla oleva inflaatio kuluttajien ostokäyttäytymisen muutoksen lisäksi ei helpota asiaa. Nyt vellovan inflaation ja kuluttajien äkkijarrutuksen vaikutus ei vielä näy konkurssien määrässä kokonaisuudessaan. Jos asiaa tarkastelee juristin tasolla, voidaan todeta, että konkurssiin liittyvien puheluiden ja toimeksiantojen määrä on myös lisääntynyt. Voin varmuudella todeta, että konkurssien määrä ei tule lähitulevaisuudessa laskemaan. On huomattavissa, että talous taantuu, joka vaikuttaa välittömästi varsinkin pienehköjen yritysten mahdollisuuksiin selviytyä. Ilokseni olen kuitenkin huomannut, että yritykset ovat enenevässä määrin alkaneet ottaa yhteyttä ennen kuin tilanne on täysin toivoton. Tätä toivoisin tapahtuvan vielä enemmänkin. Suosittelenkin ottamaan yhteyttä asiantuntijaan hyvissä ajoin. Tällä tavalla mahdollinen konkurssi voidaan vielä välttää tai ainakin konkurssista koituvia riskejä vähentää. Edelleenkin on normaalia, että talousrikoksia tehdään vähän kuin vahingossa ja tietämättä. Juuri ennen konkurssia tehdyt toimet usein hankaloittavat asiaa. Yleensä konkurssiin menevän yhtiön vastuuhenkilön kanssa keskustellessa tulee todettua, että ”jos ei tee mitään, ei voi tehdä virhettäkään”.

Lue lisää >